perjantai 22. maaliskuuta 2013

Raitasukat visukintun tapaanNo niin. Oli aika tarttua vanhoihin lankoihin ja käyttää ne pois. Nämä värit 6-vuotias tyttöni valitsi lankalaatikosta ja näistä tuli juuri ja juuri hänen kokoiset sukat. Hyvillä mielin saa olla taas, että langat kuluu 7-veljeksen laatikosta. Näihin sukkiin ei ollut mitään tarkkaa suunnitelmaa. Neiti näytti värit ja toivoi vähä pidempiä varsia sukkiin. Heitin itselleni haasteen ja päätin kokeilla tehdä jalan myötäisen sileäneuleisen sukan. En ole tosiaan koskaan tehnyt sellaista, niin lunttasin ohjetta sukkalehdestä ja varsi on tehty ohjeen z mukaan. Kantapäässäkin halusin kokeilla jotain uutta ja niimpä tein näihin sukkiin ranskalaisen kantapään. Olipas muuten hauska kantapää ja helppo tehdä. Minusta näyttää, että tuon mallinen kantapää istuu itse asiassa paremmin neitin jalkaan kuin tavallisesti vahvistettu. Haluan kyllä kokeilla myös omissa sukissani.Tämä oli jännä projekti, kun homman edetessä sai miettiä, että mihin nämä langan pätkät riittävätkään. Kävi jopa mielessä, että olikohan ihan viisasta tehdä pitkiä varsia, vaan niimpä sitä sai kuin saikin nämä tehtyä loppuun saakka värien aina yksi kerrallaan jäädessä pois. Valkoinen oli ainoa, jota jäi ihan pikkuisen. Pitkästä aikaa oli ihanaa myös itse päättää, että miten värejä käyttää. On tullut jumituttua valmiisiin ohjeisiin aika paljon. Edes usean langan päättäminen ei tuntunut tympeältä.
Neiti on kyllä tyytyväinen näihin ja en itsekään voi näitä moittia. Tiesin jo alussa, että näihin sisältyy haastetta varren kavennusten suhteen. Vielä jäin sitä miettimään, että olisiko tähän jotankin konstia saada raidat kulkeemaan tasaisemmin kierroksen vaihtuessa. Siinä on vähän opiskeltavaa minulle. Ehkä siihen joku vastaus löytyy. Toki sen voi tännekin minulle kirjoittaa. Otan ohjeita ja vinkkejä innolla vastaan.

 
Loppuun vielä mainitsen, että muokkailen blogin ulkoasua tässä hissunkissun. Asia ollut mielessä jo jonkin aikaa ja katsotaan, mitä tästä tulee. Jospa tämä kevät sen meille kertoisi. Auringonpaisteisia päiviä meille kaikille!

2 kommenttia: