perjantai 30. maaliskuuta 2012

Pääsiäistä odotellessa

Lasten kanssa touhutaan pääsiäisen alla ja päätettiin sitten tehdä pari korttiakin. Viime keväänä tein valkoisia pupuja, joita en sitten käyttänyt mihinkään. Nyt nämä puput saavat viedä pääsiäistervehdyksen pienille ystävilleni. Pari korttia sain tehtyä myös muista tarvikkeista. Nyt kun kotona alkaa olla joka puolella värejä, niin tuntuu ihan selvästi keväältä eri tavalla.


Korttien lisäksi tehtiin lasten kanssa noidan nyyttejä. Paperipussukasta löytyy muutama karkki ja näin ollen myös pikku trullikin saa pienen yllätyksen. Nämä on kivoja ja nyt odottavat sunnuntaita. Näihin käytettiin ihan vain höyheniä, tarroja ja lahjapaperinarua. Käärönä on käytetty ohutta askartelupaperia. Nyt vain trulleja odottamaan. :)


Villasukat etenee vähän hitaasti, kun on niin kovasti muuta puuhaa. Toivottavasti saisin ne pian valmiiksi. Tulossa nimittäin ehkä mun uudet lempparisukat.

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Prinsessalle paketti


Erään prinsessan merkkipäivä lähestyy ja päätettiin lasten kanssa askarrella hänelle kortti. Nätti kortti tuli ihan simppelisti koristepaperista ja tarroista. Eteen vain tuli pulma, ettei kaapin kätköistä löytynytkään nättiä lahjapaperia, joka sopisi pienelle tytölle. Yksi rulla oli kuitenkin käyttökelpoinen ja käytimme sitä nurin päin ja näin saimme vaaleanpunaisen paketin. Yksivärinen lahja piristettiin myös tarroilla. Vielä jäi samasta tarrapaketista sen verran, että nyt sekä lahja että kortti ovat nyt "samaa sarjaa". Myös lapseni kehuivat yhteistyömme tulosta, joten uskon itse päivänsankarinkin ilahtuvan. Tästähän vois tulla ihan tapa. :)

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Uutta väriä apinaan

Vielä pitää yrittää ilahduttaa yhtä pientä ystävää ja tein uuden parin apinasukkia. Toivottavasti tuli oikean kokoiset. Käydään sovittamassa näitä mahdollisimman pian. Nämä värit toimii jotenki tosi hyvin mun mielestä. Toivottavasti myös sukkien saaja ilahtuu. Ja nuo raidat taisi tulla mun omaksi tavaramerkiksi tähän apinateemaan. En kyllä enää ilman raitoja noita tee.


Tästä on hyvä jatkaa ja kokeilla taas jotain uutta. Mielessä on pari vaihtoehtoa, mitä seuraavaksi aloitan. Pitää ilmeisesti heittää kolikkoa, kun en osaa muuten päättää, että kumpi nyt. :)

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Apinoille kaveriksi

Apinavillitys vain jatkuu ja myös äitini on niistä innostunut. Novitan lehdestä löytyi pipoon ohje ja äiti teki mulle lahjaksi pipon! Ihanaa! Se on ihan sama, minkä ikäinen sitä on, niin äidin tekemät jutut ilahduttaa varmasti. :) Sain samalla loppukerän ja tein pipolle kaveriksi lapaset. Edelliset lapaset on tehty kymmenen vuotta sitten, että oli ihan mielenkiintoistakin testata, mitä tästä tulee. Yllättävän äkkiä nuo valmistuikin ja nyt on kivan pirteät asusteet kevääseen.
Tarkoituksena oli tehdä ihan tavalliset lapaset, mutta halusin kuitenkin kokeilla jotain pientä lisää ja tekaisin vapaalla kädellä nuo kukat kumpaankin. Ei ole siis tarkoituskaan, että kukat olisivat täsmälleen samanlaisia. Samasta syystä tein ne eri kohtiinkin. Tuo idea on kyllä kiva ja voisin joskus kokeilla suunnitella tarkempiakin kuvia, joita liittää sukkiin ja lapasiin.
Kaiken kaikkiaan kiva tehtävä ja varmasti lapasia teen vielä jatkossakin. Mutta kiinnostus villasukkiin on vielä niin kova, että seuraavaksi kyllä käännyn taas sukkien pariin. Toivottavasti kuvat näyttävät selviltä. Ainakin omalla koneella pipo ja lapaset näyttävät sinisiltä, mutta lanka kyllä todellisuudessa on turkoosi.

Aurinkoista kevättä kaikille! -Näpertäjä-

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Villasukkakoulussa alamäkeä

Minua pyydettiin tekemään mustavalkoiset sukat. Värejä sain kuulemma käyttää, miten halusin, kunhan väreinä olisi musta ja valkoinen. Mielessä oli vaikka mitä, mutta päädyin sitten käyttämään valkoista väriä vain vähän. En edes suunnitellut mitään tarkkaa, vaan vaihdoin väriä aina tilanteen tullen. Aluksi suunnittelin valkoista väriä niin varteen kuin teräosaankin, mutta sitten halusin kokeilla, onnistuisiko teräosaan kirjailla jotain kuvaa.



Mieleen sitten juolahti, että kun kerran kyse on karhukoirien ystävästä, niin kirjailisin sukkaan mukaan ihmisen parhaan ystävän. Yritin etsiä hakukoneella mallikuvaa, mutta käyttökelpoista kuvaa ei löytynyt ja tämä koira tuli väsättyä ilman mallikuvaa. Sukkien saajan mielestä kuvassa on selvästi karhukoira, joten ilmeisesti siis siinä asiassa onnistuin.





Sitten tuli se järkytys. Luulin, että kaikki oli valmista. Sukat oli päätelty ja mies laittoi ne jalkaansa. Tajusin, että vaihtaessani kerää toinen lanka olikin eri mustaa. Kuvasta näkee erittäin selvästi sävyeron, vaikka livenä eroa ei heti huomaakkaan. Itseäni tämä vastaisku kyllä tympäsee aika paljon, vaikka sukkien saajaa ei asia tuntunut häiritsevän. Mutta täytyy sanoa, niin kuin mummu lumessa: "eteenpäin".

Uusi työ on jo puikoilla ja voitte olla varmoja siitä, ettei se ole mustasta langasta. :D

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Apinatiimi kasvaa


No niin. Hiihtolomaviikkoja useampi takana ja kolmet apinasukat kokeneempia ollaan. Tarkoituksena oli tehdä itselleni ja kahdelle tytölle apinasukat. Samalla keräsin itselleni kutomisen kokemusta ja sain hyötykäyttöön kaapissa olleita lankoja. Novitan ohjeessa tausta on valkoinen ja itse apina ja muu sukka on ruskea. Innostuin kokeilemaan uusia värejä ja annoin valinnan vapauden omille lapsilleni. Hauskoja näistä tuli, vaikka erityisesti nuo kolmivuotiaan sukat jännitti, kun kuviossa värit menevät "negatiivin" tyyliin. Lapsi itse on niistä kuitenkin innoissaan ja kyllä ne minunki silmään suloisilta näyttävät. Toivottavasti ne näyttävät nätiltä myös kuvassa, mutta pääasiahan on, että "asiakas" on tyytväinen ja minä sain harjoitella villasukan tekemistä. :)



Alemmassa kuvassa vielä pikkusukat. Vasemmalla olevat sukat valmistui viimeisenä ja kutoessa törmäsin varmasti monelle kutojalle tuttuun tilanteeseen, että lanka uhkasi loppua. Valkoisella langalla tehdyt raidat saivat vaaleanpunaisenki langan riittämään ja ne toivatkin kivasti lisäpirteyttä sukille. Alkoi jopa harmittamaan, etten noihin aikaisempiin sukkiin hoksannu raitoja tehdä. Saattaa siis olla, että apinasukkia vielä tulee. :) Nyt auringosta nauttimaan!

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Villasukkakoulu meneillään

Selasin Novitan lehteä ja kipinä iski siellä olleeseen ohjeeseen apinakuviosta. Päätin kokeilla kuvion tekoa, kun en ole sitä koskaan villasukkiin kokeillut. Samalla halusin kokeilla, muistanko enää lainkaan koko villasukan tekotapaa. En ole kovin monia sukkia kutonut ja ainoat puikot oli kokoa 3. Ohjeessa kuvio tehdään vähän suuremmalla, mutta nämä "testisukat" tein pelkillä kolmosilla. Ajattelin, että ne ovat vain harjoituskappaleet. Huomasin pian, että tuon varren kanssa saa olla varovainen, ettei siitä tule liian kireä. Mutta tässä senkin näkee, että tekemällä oppii ja samalla saan käsialanki kehittymään. Kävin ostamassa lisää puikkoja nyt on kokeiltu niilläkin kutomista. Lisäilen tänne sitä mukaa kuvia, kun töitä valmistuu. Toivottavasti jossain vaiheessa myös työn jäljessä tapahtuisi jotain edistystä. :) Nämä sukat lähtee sovittukseen yhdelle pikku hurmurille. Tein kärkiosan lyhyempänä kuin ohjeessa. Kuvio tekee varresta korkeamman kuin normaali sukassa, mutta mielestäni se ei haittaa. Tällä hetkellä projektina on apinasukat itselleni ja kahdelle pienelle tytölle. Seuraavassa merkinnässä luvassa siis apinoita eri väreissä. Toivottavasti siihen ei mene kauaa.

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Näpertäjän matka alkaa

Hei!
Aurinkoinen päivä ja luvassa kauan ikävöimiä ihmisiä. Lähden tästä käymään rakkaan ystäväni luona ja onnittelen häntä kolmannesta lapsestaan. Näpertäjän ensimmäisessa kuvassa on poikavauvan perheelle askarreltu kortti villasukkien kera. Pieni tunnustus tehtävä, että sukat eivät ole omaa tuotosta, vaan mallina omaan villasukkakouluuni, jota paraikaa itselleni pidän. (Kuvassa siis vain rekvisiittana). Lisään omia villasukkiani tänne myöhemmin. Hauskaa päivää kaikille ja toivottavasti iloitsette tulevista merkinnöistäni.